Δευτέρα, 3 Ιανουαρίου 2011

Υγειονομικές μετρήσεις για την μελισσοκομία (Μέρος 3ο)Σημεία που πρέπει να ενισχυθούν

Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις είναι να επιτευχθεί ένα φάρμακο που να είναι δραστικό ενάντια σε παθογενείς παράγοντες, αλλά αβλαβές για τις μέλισσες, που είναι εκτεθειμένες σε βακτηριδιακούς κινδύνους και παράσιτα, επιπλέον από εξωτικές αρρώστιες προκλητικές προς το ότι είναι σημαντικό για τις μέλισσες και τους μπάμπουρες των χωρών του τρίτου κόσμου. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπάρχουν ισχυρές συνθήκες υγειινής των ζώων. Είναι προβλέψιμο ότι για τις αρχές του 2012 οι ευρωπαίοι μελισσοκόμοι μετρούν νεες συνθήκες για την υγιεινή των ζώων στις οποίες περιέχουν ιδιαιτερότητες για το εμπόριο και τη σημαντικότητα των ζώντων ζώων.

Σε συμφωνία με την καινούρια κοινή φόρμα, η ευρωπαϊκή μελισσοκομία χρειάζεται να ενισχυθούν κάποιες φάσεις που επιτρέπουν να γνωρίζει, ανάμεσα σε άλλα, πιο συγκεκριμένες ημερομηνίες σχετικά με τις χαμένες αποικίες των μελισσών ή πώς να εγκαθιδρυθεί ένα αρμονικό ευρωπαϊκό σύστημα διαχείρισης. Γιʼ αυτό, πρέπει η επιτροπή να ξεκινήσει, στα τέλη του 2011, ¨ένα πιλοτικό πρόγραμμα επιτήρησης¨ , σύμφωνα με τις πληροφορίες που προσκομίζει. Μέσα σε αυτό το πρόγραμμα για τη μελισσοκομία, θα είναι η επιδοκιμασία ενός συγκεκριμένου εργαστηρίου για αυτή τη δραστηριότητα.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ποικίλα τα εργαστήρια που εργάζονται για να εγγυηθούν την πιστότητα των τροφίμων: κάποια εξειδικεύονται στην ανάλυση των βαρέων μετάλλων ή των τοξινών, άλλα στην υγεία των ζώων και άλλα επικεντρώνονται στον έλεγχο του γάλατος και των γαλακτοκομικών προϊόντων. Ανάμεσα σε αυτά, το θέμα είναι να δημιουργηθούν κέντρα προσοχής, όπως η ταξινόμηση των ιών, οι αναλύσεις για των εντοπισμό τους ή οι αξιολογήσεις των αρρωστιών των ζώων. Οι μέλισσες είναι ένα από τα ζωα τα συσχετιζόμενα με τις τροφές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου