Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

ΚΡΥΣΤΑΛΙΚΗ ΘΥΜΟΛΗ ΜΕ ΒΑΖΕΛΙΝΗ (ΒΙΝΤΕΟ)

Έχοντας υπ'όψιν ότι η μέλισσα έχει φτάσει στα όρια της και ότι ένας από τους κύριους υπεύθυνους είναι ο άνθρωπος,αλλά επίσης και κάποιες παθήσεις-ασθένειες (βλ.νοζεμίαση),η μέλισσα έχει και εχθρούς,ένας απο αυτούς είναι το ακάρι βαρρόα που παρασιτεί πάνω στη μέλισσα.
Κάποια απο τα μέτρα που παίρνω προσωπικά είναι η εισαγωγή εμποτισμένου βιτέξ με κρυσταλλική θυμόλη και βαζελίνη .Αφήνοντας 2 λωρίδες στου κηρηθροφορείς του κάθε μελισσοσμήνους για 10 με 15 ημέρες το μέγιστο.
Όπως έγραψα και παραπάνω για τα προβλήματα της μέλισσας ευθύνεται και ο άνθρωπος καλό θα ήταν όσοι εφαρμόσουν τη παρακάτω πρακτική να μέταφέρουν με τα σχόλια τους τις εντυπώσεις τους,έτσι ώστε εαν μπορέσουμε,μέσω αυτής της ανάρτησης,να βγεί κάποιο αποτέλεσμα.Αν νομίζετε οτι το παρακάτω σκεύασμα προκαλεί κακό στο οργανισμό της μέλισσας παρακαλώ ζητήσετε την απόσυρση του βίντεο
Η καλύτερη περίοδος να εφαρμοστεί είναι οι αρχές του χειμώνα όπου και υπάρχει λιγότερος γόνος σε σχέση με αυτή την εποχή.
Αυτή η εποχή ίσως είναι η τελευταία ευκαιρία εφαρμογής της γι'αυτή τη χρονιά
Παρακάτω θα δείτε το βίντεο με τον τρόπο παρασκευής του σκευάσματος.
Περιμένω τα σχόλια σας
Με εκτίμηση
Αποστόλης




8 σχόλια:

  1. Αποστόλη ερώτηση γιατι δεν ξέρω...η βαζελίνη που βοηθάει στο μελίσσι?Έχει την ιδιότητα να σκοτώνει την βαρόα ή παίζει το ρόλο σταθεροποιητή στο μίγμα που έφτιαξες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το σίγουρο είναι οτι έχει την ιδιότητα του σταθεροποιητή γιατί το μίγμα γίνεται ενιαίο.Το θέμα όμως είναι αν επιρρεάζει το μελίσσι,αν αφήνει κατάλοιπα κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πιστεύω οτι υπάρχει μιά σωστή βάση στο εγχείρημά σου Αποστόλη.Σε διάφορα ξενόγλωσσα φόρουμ που μπαίνω μιλάνε για ΄΄μπουρεκάκια λίπους΄΄ στην μετάφραση google.Τώρα αν η βαζέλινη που είναι προιόν από πετρελαιο θα μπορούσε να είναι από φυτικό μαγειρικό λίπος.Το θέμα θελει μελέτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. http://translate.google.gr/translate?hl=el&sl=en&u=http://www.beecare.com/Services/Apiary%2520Mgmt.htm&ei=Dl9zTd-fEM-Sswb2uZWEDg&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=1&ved=0CCQQ7gEwAA&prev=/search%3Fq%3Delectronic%2Bmanagement%2Bof%2Bthe%2Bapiary%26hl%3Del%26prmd%3Divns

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευχαριστώ. Πολύ καλό το link!! Το ότι η βαζελίνη είναι προϊόν πετρελαίου με προβληματίζει πάρα πολύ.Βέβαια το λάδι είναι διαφορετικό και ποιο φυσικό.Μάλλον με τη νέα σαιζόν θα το δοκιμάσω.Ευχαριστώ και πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. δες στο λινκ -Παροχής τροφής και νερού και απο εκει
    -Το λίπος και Extender Μπουρεκάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγώ βάζω την θυμόλη σκέτη σε βαζάκι σκεπασμένη με τούλι.

    Πάντως μπράβο καλογυρισμένο για ερασιτέχνες, μια απορία, γιατί τόσο κοντά, μεταξύ τους, οι κυψέλες;;
    Σκέφτομαι να δοκιμάσω και υποκαπνισμό με θυμόλη....!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θυμάμαι που μου το έλεγες με το βαζάκι.
    Έχω κοντά τις κυψέλες λόγω στενότητας χώρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή