Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

TO ΑΡΡΩΣΤΟ ΜΕΛΙΣΣΑΚΙ (VIDEO)

Πρίν λίγο καιρό σε μια επιθεώρηση εντόπισσα το άρρωστο μελισσάκι είχα τη κάμερα μαζι και έτσι μπόρεσα να καταγράψω κάποιες εικόνες και να τις μοιραστούμε όποιος μπορεί και θέλει να σχολιάσει είναι ευπρόσδεκτος.Ευχαριστώ για το χρόνο σας..




8 σχόλια:

  1. Αρρενοτόκο, χάθηκε, άργησες πολύ να το δείς!!

    Τίναξε τα πλαίσια και μάζεψετα να μην χαλάσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το μελισσάκι σου είναι πιθανότατα αρρενοτόκο και λόγω απώλειας της Q έχασε όλον τον πληθυσμό. Είναι μάλλον αρκετό καιρό αφημένο στη μοίρα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. φίλε το μελισσάκι είναι αρενοτόκο.... και μάλιστα έχει χάσει την βασίλισσα πολύ καιρό τώρα.... γνώμη μου είναι τίναξε το μακριά απο το μελισσοκομείο και λιώσε τις κυρήθρες..... όσες μέλισσες δεν είναι αρενοτόκες θα επιστρέψουν και θα εισέλθουν στις διπλανες κυψέλες.... καλύτερα να επιθεωρείς τα μελισσάκια λίγο συχνότερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κρίμα. Δεν βοηθά και πολυ το video αλλα αν κατάλαβα καλά έχεις μόνο κηφηνογόνο και μάλιστα σε χαλια κατασταση. Βασίλισσα υπάρχει? Μήπως γεννάνε οι εργάτριες?. Μη σου πω οτι παίζει να έχει ξεκινήσει σηψηγονία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευχαριστώ πολύ για την άμεση αναταπόκρισσή σας.Το ξέρω οτι δε βοηθά το βίντεο αλλά δυστυχώς δεν εχω ανακαλύψει ακόμα το "μπιπ" για να κρύβει τα "γαλλικά" μου.Εαν εισάγω φρέσκο γόνο υπάρχει πιθανότητα να σωθεί ή είναι μεγάλο το ρίσκο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε simvlos κατά την γνώμη μου πλέον είναι αργά για να εισάγεις φρέσκο γόνο (πότε βέβαια δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί)ειδικά τώρα που έχεις και ψευδομάνες και γεννάν κατα πάσσα πιθανότητα!Βεβαιώσου για αυτό πρώτα και αν είναι έτσι , η καλύτερη λύση είναι να το τινάξεις μακριά από τις άλλες κυψέλες και να κάψεις τα κεριά άν έχει σαπίσει μέσα γόνος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τιναγμα 50 μετρα μακρια και και τα πλασια αφησε τα σε αποθηκη 2-3 μερες και μετα δωσε τα σε μελισσια(μεσα σε κυψελες) να τα καθαρισουν απο νεκρο κηφηνογονο & αυγα.Οι εργατριες που δεν ειναι ψευτομανες θα κανουν υποταγη σε αλλες κυψελες.Οι ψευτομανες ειναι βαριες απο τα αυγα και δεν πετουν,θα τις φανε οι σαυρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φίλε μου σε όλα τα προβλήματα υπάρχουν λύσεις κοιτα εδώ και θα με θυμηθείς!!
    http://takkont-kalamata.blogspot.com/2009/10/blog-post_12.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή