Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Με το ποσό των 360.000 ευρώ θα ενισχυθεί η μελισσοκομία


Το ποσό 360.000 ευρώ θα δοθεί μετά την υπογραφή της Υπουργικής Απόφασης για το πιλοτικό πρόγραμμα επιτήρησης απωλειών στις αποικίες μελισσών στη χώρα μας  έως το Καλοκαίρι 2013.
Η χώρα μας είχε υποβάλει τεχνική πρόταση εφαρμογής σχετικού προγράμματος λόγω του φαινομένου της μεγάλης μείωσης του πληθυσμού των μελισσοσμηνών.
Η πρόταση με το αντίστοιχο πρόγραμμα που εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβλέπει χρηματοδότηση ύψους 110.000 Ευρώ, ενώ το συνολικό ύψος του προγράμματος ενδέχεται να φτάσει τις 360.000 Ευρώ.
Οι βασικοί στόχοι του προγράμματος είναι:
1. Ο προσδιορισμός των πραγματικών ποσοστών θνησιμότητας και νοσηρότητας στις αποικίες των μελισσών στα ελληνικά μελισσοκομεία.
2. Η διερεύνηση και η επιτήρηση στοχευμένων παραγόντων που συμβάλλουν στο φαινόμενο των απωλειών στις αποικίες των μελισσών.
3. Ο επαναπροσδιορισμός της υγειονομικής κατάστασης των μελισσοσμηνών στη χώρα μας.
4. Η συλλογή αξιόπιστων και επικαιροποιημένων στατιστικών και επιδημιολογικών στοιχειών στη κατεύθυνση της πρόληψης και βελτίωσης της υγείας των μελισσών.
ΠΗΓΗ

 http://www.newsbomb.gr/prionokordela/oikonomia/story/290884/me-to-poso-ton-360000-eyro-tha-enishythei-i-melissokomia#ixzz2OPBBEojd

7 σχόλια:

  1. Τα φράγκα θα πάνε σε ιδρύματα και οργανισμούς όμως και όχι σε μελισσοκόμους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σιμβλε θελεις κ φραγκα απο ευρωπη?δε χορτασες ελληνικη καταντια-τεμπελια?δουλεψε κ ασε τις επιδοτησεις αγροτη του καναπε πουφ πουφ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε "ανώνυμε" θα προτιμούσα να μου έγραφες επώνυμα για να μπορώ κι εγώ να κάνω διάλογο απαντώντας σε κάποιο πρόσωπο!Παρόλα αυτά καταρχήν ευχαριστώ που πήρες μέρος στη σελίδα και κατά δεύτερον θα ήτανε προτιμότερο να απαντούσες γνωρίζοντας εάν είμαι αγρότης ή εάν είναι άλλη η κύρια απασχόλησή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πασοκ απεβιωσε.το πασοκικο κρατος καλα κρατει!δεν εχει σημασια τι επαγγελεσαι αλλα οτι θελεις τις επιδοτησεις,στηριξου στις πλατες σου.

      Διαγραφή
  4. Φίλε ανώνυμε - που δυστυχώς ακόμα παραμένεις ανώνυμος - το ότι έχω δημοσιεύσει το συγκεκριμένο άρθρο δεν σημαίνει ότι αποσκοπώ κάπου,κοινώς στα χρήματα της επιδότησης ελπίζω να έγινα κατανοητός..

    ΑπάντησηΔιαγραφή